محمدرضا وفا در گفتوگو با خبرنگار مهر اظهار کرد: بر اساس آمار وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در گروههای آسیب پذیر و فقیر با کمبود آهن، روی، ویتامین A، ویتامین C، D و کمبود کلسیم مواجه هستیم.
وی بیان داشت: با توجه به اینکه مهمترین منابع غذایی تأمین کننده این مواد مغذی، مواد پروتئینی هستند مثل شیر، تخم مرغ و انواع گوشتها و بخاطر قیمت بالا امکان انتخاب و دسترسی برای گروههای محروم جامعه فراهم نیست.
متخصص تغذیه و رژیم درمانی اعلام کرد: کمبود آهن در سنین رشد به ویژه گروه کودکان و نوجوانان و دختران بلوغ و خانمهای باردار منجر به شانس بیشتر تولد نوزاد کم وزن و کاهش قد میشود.
وی آموزش صحیح تغذیه را تنها راهکار ارتقای دیدگاه مردم راجع به نقش تغذیه میداند و میگوید: افزایش دریافت کالری منجر به چاقی و اضافه وزن میشود که
تغییر شیوه زندگی و زندگی آپارتمان نشینی و کاهش تحرک و مصرف بی رویه فست فودها و خوراکیهای نیمه آماده صنعتی عامل چاقی و چاقی عامل بروز بیماریهای مزمن همچون بیمارهای قلبی و عروقی، دیابت و سرطان شده است.
وفا گفت: سن بروز بیماری دیابت پایین آمده و شیوع این بیماری را در جامعه افزایش داده است.
وی با اشاره به برگزاری کنگرههای علمی تغذیه گفت: کنگره بین المللی انجمن علمی تغذیه ایران شایستهترین کنگره است که دانشجویان میتوانند با تازهترین پژوهشها در این حوزه آشنا و با نشر و انتقال آخرین اطلاعات به ارتقا سواد تغذیه مردم کمک کنند.
این متخصص تغذیه اعلام کرد: در صورتی که بتوانیم چاقی و اضافه وزن را در دوران کودکی مهار کنیم از بروز و شیوع بیماریهای مزمن پیشگیری و از بسیاری هزینههای درمان و بهداشت در این عرصه صرفه جویی میشود.
وی با بیان اینکه مردم در انتخاب غذای خود کمترین نقش را دارند، ادامه داد:
تغذیه یک رشته چند انضباطی هست و باید وزارتخانههای مختلفی علاوه بر وزارت بهداشت از جمله اقتصاد، بازرگانی و کشاورزی بر اساس یک التزام سیاسی قوی برای تغذیه صحیح مردم وارد شوند و اگر در واردات و صادرات مواد غذایی با جامعه دانشگاهی هماهنگ نشوند بهترین میوهها را صادر و عامل افزایش قیمت میوه و سبزیجات در داخل میشوند و سرانه مصرف را کاهش میدهند.
نظر شما